Punjenje klime freonom

Redovan servis Klima uređaja po ceni

od

5.000 din. 

063/7699-556

 

 

Punjenje Klime freonom

Punjenje klime freonom

Dopuna Klima uređaja Freonom

Nedovoljna količina freona u klima uređaju manifestuje se slabim hladjenjem / grejanjem, pojavljivanjem leda na tankoj cevi klima uredjaja, na spoljašnjoj jedinici, zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar klima uređaja. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu proveru količine freona u klima uređaju i po potrebi se vrši dopuna freona. Provera se vrši uz pomoć posebnih manometara sa priključcima za visok i nizak pritisak, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska ili uz pomoć posebne menzure ili vage za merenje freona. Takođe je neophodno izvršiti i proveru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona.

Punjenje ili dopunu Klima uređaja freonom vršimo isključivo visokokvalitetnim originalnim fluidima (freonima) od licenciranih proizvođača. Kineske i no-name freone ne koristimo, obzirom da su i do nekoliko puta jeftiniji, sadrže veliki procenat vlage i veoma brzo, trajno oštećuju kompresor uređaja.

Cena dopune klima uređaja freonom

- Dopuna klime 12.000 btu cena od 6.100 din. pa na više

- Dopuna klime 18.000 btu cena od 8.500 din. pa na više

- Dopuna klime 24.000 btu cena od - 11.500 din. pa na više

Cena punjenja kompletnog sistema klima uređaja je orientaciona i može varirati u zavisnosti od količine freona

Cena dopune klima uređaja po gramaži:

- Cena dopune klima uređaja freonom R-22: 100gr/950 din.

- Cena dopune klima uređaja freonom R-410a: 100gr/950 din.

- Cena punjenja klima uređaja freonom R-407c: 100gr/1050 din.

Napomena: ukoliko Vaš uređaj koristi rashladni medijum R407c, nije preporučljivo dopunjavati sistem, već ga potpuno isprazniti i vakuumirati, nakon toga dodati potpuno nov freon.

https://www.bgelektro.rs/